Informatief

Het getal op de weegschaal

Jezelf wegen op de weegschaal kan een meetinstrument zijn om bij te houden hoeveel je weegt, hoeveel je afvalt of bent aangekomen. Toch merken we vaak dat het onze humeur en motivatie beïnvloed. Als dat cijfer van je gewicht niet is wat je had gehoopt of verwacht, dan ben je teleurgesteld, verdrietig. En trekt het stoppen met alles enorm. Je wilt eigenlijk de handdoek in de ring gooien. Toch zegt dit gewicht niet alles over jouw gezondheid. Waar kun je nog meer op letten?

Informatief

Heb jij een ingebouwde zwemband?

Voel je ook al de kriebels voor de zomer? Zon, warmte, terrasje, zomerjurkjes, rokjesdag, bikini? Oke, die laatste is misschien nu nog niet zo’n goed idee. Want eigenlijk wil je nog wel wat van je wintervetjes kwijt anders wil je je niet in bikini vertonen. Want een bikini, zwempak of zwembroek verhult natuurlijk niks. Waar je in de wintermaanden nog prima je buik of lovehandles kan verbergen, lukt dat met zwemkleding absoluut niet. De zwemband die je kunt verhullen door kleding, laat je liever achter je als je in je bikini of zwembroek aan het strand bent. Wat nu?

16 March

Informatief

Sporten als je zwanger bent

Misschien ben je al misselijk, heb je gevoelige borsten en ben je heel moe. Om nog maar te zwijgen over het vele moeten plassen. Je doet een test, en hoera, je bent zwanger. Zeker in het begin, als je het net weet, wordt je nogal overdonderd. Er komt zoveel informatie op je af. Wat mag wel, wat mag niet. Welke voedingsmiddelen moet je laten staan. Wat mag je wel eten. En mag je nog wel sporten?

14 February

Informatief

4 tips om meer water te drinken

Water drinken. Iedereen weet dat je water moet drinken. Niet iedereen doet het ook. De aanbevolen hoeveelheid water per dag is 2 liter. Dit is puur water, maar ook het water dat in je thee, koffie zit. Veel mensen drinken gewoonweg te weinig water. Soms ook te weinig drinken in de vorm van thee, koffie of limonade. De redenen waarom lopen uiteen. Van: ik moet dan zo vaak plassen, tot: oh, helemaal vergeten. Ik merk niet eens dat ik dorst heb.

01 February

Informatief

nuchter bewegen

Nuchter begen in de ochtend

11 December

Informatief

herfstdip

De een vindt de herfst heel gezellig en knus, een ander wordt narrig, oververmoeid en slaat het liefst dit seizoen over. Heb jij hier ook last van?

30 October