45min
tussendoortje
12 porties
Een tropische hit, zo kun je deze raw vegan bountytaart wel noemen. Wat een succes. Qua smaak, qua uiterlijk. Kortom: voor herhaling vatbaar om deze te maken.
Je maakt de taart per laag, dus de verschillende lagen zijn goed zichtbaar.
Ook al is de taart mega lekker, het is wel machtig, dus snij niet te grote stukken. Ik haalde uit mijn taart 12 punten. Ik heb een springvorm van 20 cm gebruikt. Overigens kun je de taart ook prima in een vierkante of rechthoekige vorm maken en in blokjes snijden.
Invriezen kan overigens ook.
Hoe maak je deze overheerlijke bounty taart?
Week een avond van te voren de cashewnoten in water. Giet af voor gebruik.
(wil je sneller: kook dan de cashewnoten 10 minuten in water en giet af)
Ontpit de dades en snj in stukken. Voeg de dadels met de wanoten en 75 gra kokosrasp in de keukemachine en mix tot een plakkerig geheel.
Doe het dadelmangsel in een springvorm van 20 cm. (bekleed de binnenkant van de springvorm met bakpapier) Druk goed aan en zet weg in de koelkast.
Mix de cashewnoten met 200 ml kokosmelk, kokosolie en 50 gram kokosrasp en agavesiroop in de keukemachine. Maal goed fijn, tot een romig geheel.
Schep het mengsel over de bodem. Zet weg in de koelkast.
Doe 200 ml kokosmelk in een pannetje en verwarm tot het bijna kookt. Zet het vuur zacht en doe de chocolade in stukjes in de kokosmelk. Blijf roeren tot de chocoleade volledig is opgelost ind e melk.
Giet het chocolademengsel over de taart en zet de taart in de koelkast.
Na een nacht staan, bestrooi je de bovenkant van de taart met cacaopoedervoor je de taart serveert.
(geïnspireerd op een recept van Living the green life)