picture of food

Baked oats met peer

35min

ontbijt

1 portie

Ingrediƫnten

  • 40 gram havermout
  • 100 ml plantaardige melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 el rozijnen
  • 1 peer

Overzicht

Gebakken havermout uit de oven is een makkelijke en smakelijk manier om te varieren met havermout. 

Het is ook een super simpel recept. Alle ingredienten in een ovenvast schaalje en de oven doet de rest. 

Deze bakes oats is smeuïg van binnen en krokant van de bovenkant. Je kunt het in de oven zetten en intusen douchen je klaar maken voor je werkdag. 
Wil je het meenemen naar je werk, maak het dan een avond van te voren klaar. Koud smaakt het nameljk ook heerlijk.  

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden. 

Meng de havermout met de melk en kaneel en doe in een ovenvast schaaltje. Was en schil de peer en snij in stukjes. Voeg toe aan de havermout. Spoel een eetlepel rozijnen en voeg ook toe. Roer alles goed door en zet in de oven. 

Na 30 minuten is je ontbijt klaar. 

 

Geniet ervan