20min
Diner, lunch
4 porties
Het water loopt je in de mond als dit gerecht voor je staat. Wat een heerlijk hapje of voorgerecht.
Supersimpel te maken en je steelt de show als je dit op tafel zet. Voor de sushi-lover, de vis eter of de lekkerbek, iedereen smult van dit sushitaartje.
Let op: je werkt met rauwe zalm. Koop deze super vers en bereid het binnen een dag na aankoop.
Je bereidt eerst de sushirijst. Doe dit bij voorkeur 's morgens, zodat het de tijd heeft om op te stijven in de koelkast.
Doe de sushirijst met 450 ml water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst gaar in ongeveeer 15 minuten. Zorg dat de rijst niet droogkookt, maar plakkerig/nattig blijft.
Zet het vuur uit en laat de rijst met het deksel op de pan 10 minuten na stomen.
Breng daarna op smaak met rijstazijn, suiker en zout.
Bekleed een groot plat bord met huishoudfolie. Schep de rijst er op en druk met vochtige handen goed aan tot een cirkel van 3 cm dik. Zet het bord met de rijst in de koelkast.
Met een uitsteekring steek je rondjes uit de rijst. (ik heb een ring van 5 cm gebruikt, groter mag ook, dan is je gerecht wat groter.
Verhit wat olie in een pan en bak de rijstrondjes aan elke kant tot ze goudbruin zijn. (duurt ongeveer 4 minuten per kant)
Laat de rijstrondjes afkoelen op een taart/afkoelrek zodat ze krokant blijven.
Snij de zalm in kleine blokjes. Doe de blokjes in een kom en voeg de mayonaise, sriracha en sojasaus erdoor.
Verdeel over de rijstrondjes de zalmtartaar. Top af met de wasabi furikake en zalm kaviaar.
Voor dit recept heb ik me laten inspireren door Beaufood.