picture of food

Vegan Italian burger

30min

diner

3 porties

Ingrediƫnten

Dieet

  • Vegan

Overzicht

Plantaardig Italiaans eten, dat klinkt toch hemels ;-)

Ik ben dol op de Italiaanse keuken. Helemaal als er verse kruiden zoals basilicum wordt gebruikt.  De geur is echt verrukkelijk.

Zin in een broodje hamburger? Dan is dit jouw plantaardige oplossing:
de Italian burger.

Bereiding


Wat heb je nodig voor 3 burgers:
400 gr kikkererwten uit blik, uitlekken en afspoelen
35 gram kikkererwtenmeel
1 knoflookteen, gehakt
15 gram gedroogde tomaat
1 theelepel oregano
10 gram verse basilicum
1 klein rood uitje, gesnipperd
zout en peper naar smaak
rasp van 1/2 citroen
sap van 1/2 citroen
1 eetlepel olijfolie

Extra bij je burger: broodje, verse groene pesto (vegan versie), rode ui, gemengde sla

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten voor de burger in de keukenmachine en meng goed door elkaar tot het mengsel licht brokkelig is. Vorm drie burgers van het mengsel en leg op bakpapier op een bakplaat.
Bak de burgers 30-40 minuten tot ze goudbruin zijn en stevig aanvoelen.

Snij intussen de rode ui in plakken. Gril de ui in de grillpan.

Snij de broodjes open en bestrijk de onderkant met groene pesto.
Beleg met de burger, ui, sla. Top af met wat extra pesto en doe de bovenkant erop.

Met een gemende salade erbij, heb je een heerlijke maaltijd.

Enjoy