20min
diner
2 porties
Wil je op een simpele manier eens vegan/plantaardig eten? Veel gerechten kun je heel eenvoudigen vegannizen.
Vervang kip door tofu of tempeh, gebruik melkvrije pindasaus en klaar is het al.
Gado gado met oosterse groentesalade (maar dan vegan)
Wat heb je nodig voor 2 personen:
400 gram oosterse wokgroente
130 gram basmatirijst
50 gram cassave kroepoek
75 gram melkvrije pindasaus (of maak het helemaal zelf)
1 el kokosolie
2 el sojasaus
peper en zout naar smaak
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzing op de verpakking. (wil je het gerecht koolhydraatarm eten? gebruik dan bloemkoolrijst)
Wok de groente in de olie en blus af met de sojasaus. Verwarm intussen de pindasaus.
Pak en bord en leg daarop rijst, groente, pindasaus en cassave kroepoek.
Zin in extra bite: voeg nog wat tofu of tempeh toe.