picture of food

Tomatensoep (triple tomatensoep)

25min

Diner

4 porties

Ingrediƫnten

  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • eetlepel kokosolie
  • 16 zongedroogde tomaten
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 2 biologische kruidenbuillonblokjes
  • 800 ml water
  • 750 ml grove biologische tomatensaus
  • 1 eiwit
  • 1 theelepel tijm
  • 3 grote (vlees)tomaten, in stukken gesneden
  • zout en peper naar smaak

Dieet

  • Koolhydraatarm
  • Vegetarisch

Overzicht

Uit het boek van Rineke Dijkinga, dit heerlijke recept voor een triple tomatensoep. Waarom triple?  Je gebruikt zowel verse tomaten, zongedroogde tomaat en tomatensaus. 

Bereiding

Smelt de kokosolie in een grote soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en laat zachtjes staan tot ze glazig worden. Voeg nu de koffielepel kurkuma toe. Laat dit een paar minuten zachtjes garen.

Voeg nu 8 zongedroogde tomaten toe (in stukjes gesneden), 800 ml kokend water en de 2 buillonblokjes. Laat een paar minuten garen. Als het kookt, voeg je het eiwit toe en mix met de staafmixer. (doe dit direct anders gaat het ei schiften)

Voeg nu de tomatensaus, de tijm, tomaten en de zongedroogde tomaten toe. Laat nog even zachtjes koken.

Je kunt ervoor kiezen de soep te serveren met grove stukken tomaat of mixen met de staafmixer.

Proef of zout of peper nog gewenst is