20min
diner
4 porties
Extra groente toevoegen aan je dag kan echt heel simpel. En dat het ook heel erg lekker kan zijn, bewijst deze rode bieten burger met pickled onion.
En zeg nou zelf, en broodje burger is toch altijd een feestje??
Wat heb je nodig:
450 gram gekookte rode bieten, geraspt
blik zwarte bonen, 400 gr, afgieten, afspoelen en in het vergiet laten uitlekken
125 gram kastanje champignons, heel fijn gesneden
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
90 gr havermeel
1 theelepel Italiaanse kruiden
4 hamburgerbroodjes
gemengde sla
cheddar cheese 4 plakjes
truffelmayonaise
Voor de pickled rode ui:
2 rode uien in halve ringen
100 ml appelazijn
1 theelepel suiker
De pickled red onion kun je het beste een paar uur van te voren klaarmaken en in een afgesloten trommeltje in de koelkast zetten.
Doe de halve ringen ui in een trommeltje met het azijn en suiker. Roer goed door en zet weg.
Verhit kokosolie de pan en fruit de ui en champignons aan, ongeveer 5 minuten. Voeg nu knoflook en de Italiaanse kruiden toe. Bak nog kort mee.
Doe de zwarte bonen in een grote kom en prak ze fijn, met vork of stamppot-stamper. Voeg de geraspte biet toe met het havermeel en het gebakken ui-mengsel. Kneed met je handen goed door.
Vorm 4 tot 5 burgers van het mengsel en zet een half uurtje in de koelkast. Ze worden dan wat steviger waardoor je de burgers makkelijker kunt bakken.
Verhit nu olijfolie of kokosolie in de pan en bak de burger ongeveer 5 minuten per kant. Voeg de laatste minuut op de bovenkant een plakje cheddar kaas toe en laat het zachtjes smelten.
Snij het broodje open, beleg de onderkant met sla. Daarop doe je de burger. Bovenop de kaas doe je truffelmayonaise en de pickled onions. Et voilà, lekker ite ;-)