45min
Diner, lunch
4 porties
Spaans genieten in eigen land. Heerlijk toch. Even terug naar de nostalgie van de vakantie, in het zonnetje aan zee ;-)
tomaat ontvellen, zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden.
in een braadpan de chorizo zachtjes uitbakken. De kippendijen toevoegen en even meebakken. De ui en tomaat toevoegen en 2 minuten meebakken. Vevolgens de paprikapoeder en oregano toevoegen en goed doorroeren. Schenk 250 ml bouillon erbij en laat 25 minuten zachtjes koken, zonder deksel op de pan.
Voeg na 25 minuten de paprika, sperziebonen/tuinerwten en gele rijst toe, roer door en schenk de rest van de bouillon toe. Breng aan de kook en laat vervolgens 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen.
Voor de liefhebber: voeg aan het eind nog de garnalen of zeevruchten toe en verwarm een aantal minuten mee.