picture of food

ontbijtkoek

30min

tussendoortje

10 porties

Ingrediƫnten

  • 200 gram dadels
  • 2 eetlepels biologische appelstroop
  • 250 ml plantaardige melk (ongezoet)
  • 300 gram speltmeel
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • snuf zeezout
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder
  • optioneel: handje gemende noten, havermoutvlokken

Overzicht

Een gezondere variant van ontbijtkoek. Lekker als tussendoortje of als snel ontbijt. 

Bereiding

Oven voorverwarmen op 160 graden celcius. Cakevorm invetten met kokosolie of bekleden met bakpapier.

Ontpit de dadels en laat 5 minuten wellen in heet water. Giet af en laat uitlekken.

Doe de dadels samen met de appelstroop en amandelmelk in de blender en mix goed door elkaar.

Meng in een andere kom de droge ingrediënten door elkaar.

Roer het dadelmengsel door het meel en doe het in de cakevorm.

optioneel: bestrooi de bovenkant met noten en havervlokken.

Zet de cake 40-45 minuten in de oven op 160 graden.