picture of food

Indiase linzensoep (uit Powerfood, R. Kroes)

30min

diner

4 porties

Ingrediƫnten

  • 1 middelgrote rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1/2 eetlepel kokosolie, om in te bakken
  • 1/2 theelepel laospoeder
  • 1/2 theelepel kardemompoeder
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel koriander
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • mespuntje cayennepeper
  • 2 groentebouillonblokjes (bijv. zonnatura)
  • 180 gram rode linzen
  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 3 middelgrote winterwortels
  • lente-ui

Dieet

  • Koolhydraatarm
  • Vegetarisch

Overzicht

Een maaltijdsoep vol met kruiden. Het eten hiervan geeft een verwarmend effect. 

Heb je nog wat over? Het smaakt ook heerlijk bij je lunch de volgende dag, of vries een portie in. 

Bereiding

Schil de zoete aardappel. Snij 1 aardappel in blokjes, de andere aardappel rasp je. Was de wortels en snij in kleine stukken. Snij de lente-ui in kleine ringetjes.

Smelt de kokosolie in een grote soeppan. Bak de ui een minuutje in de pan en voeg dan de knoflook en de specerijen toe. Bak dit nog 2 minuutjes mee. Giet er 1 1/2 liter water bij en de bouillonblokjes. Breng dit aan de kook.

Spoel de linzen af in een zeef onder de kraan. Voeg de linzen toe zodra de bouillon kookt. Als de linzen 5 minuten gekookt hebben, voeg je de groente toe. Laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken. Daarna nog 5-10 minuten zachten op heel laag vuur laten staan. Recept voor 4 personen. Garneer eventueel met wat extra lente-ui.