picture of food

Auberginemuffin recept (uit de Oerspronkelijke keu

60min

Diner, lunch

2 porties

Ingrediƫnten

  • 1 aubergine
  • 5 eieren
  • 10 basilicum blaadjes
  • 50 gram roomboter
  • zout
  • 30 gram geraspte oude geitenkaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram noten
  • 80 gram kokosmeel
  • 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • 120 gram amandelmeel
  • scheutje milde olijfolie

Dieet

  • Koolhydraatarm
  • Vegetarisch

Overzicht

In plaats van vlees of een vega vervanger, kun je ook een muffin bij je groente eten. Een muffin? Ja echt, met aubergine. Ideaal dus ook in een koolhydraatarme leefstijl. 

Bereiding

Oven voorverwarmen op 150 graden.

Snij de aubergine in stukken. Klop de eieren in een keukenmachine en voeg daarbij de aubergine, basilicum, boten, zout, kaas en knoflook. Blijf malen tot een homogene massa.

Hak de noten grof. Meng met de hand de noten, de melen, bakpoeder er door.

Vet de muffinvorm in en vul de vormpjes.
Bak ze ongeveer een uur in de oven.

Serveer bijvoorbeeld met geroosterde groente uit de oven. (recept ook op de site)