picture of food

Kippedij uit de oven

45min

diner

2 porties

Ingrediƫnten

  • 300 gr kippendij filet
  • 2 biologische citroenen
  • 1 eetlepel honing
  • verse tijm
  • 2 eetlepels roomboter
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel italiaanse kruiden

Overzicht

Ik eet zelf weinig vlees, maar als ik het eet, wil ik dat het een feestje is. Deze kippendijen uit de oven zijn daarvoor een goed voorbeeld. 

Samen met citroen, honing en tijm een smaakvolle combinatie en combineert goed bij vele groentes. Je kunt er naar smaak ook nog wat verse pasta of ovenfriet bij serveren. 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

 

Bak de kippendij aan in boter aan beide kanten. Naar wens nog wat zout en peper erover. 

Doe de dijfilets in de ovenschaal en schenk het overgebleven vet erover heen. 

Pers intussen 1 citroen uit. Voeg 50 ml heet water en een eetlepel italiaanse kruiden eraan toe en roer door. Pers 2 tenen knoflook erboven uit en voeg 1 dikke eetlepel honing toe. Roer door elkaar. Giet over de kippendijen. 
Was de andere citroen en snij in dunne plakken en leg over en naast de kip. Leg wat takje verse tijm op de kip. 




Bak de kip in 30 minuten gaar. Schep af en toe de dressing over de kip tijdens het bakken. 

Serveer met groente of een gemengde salade. 

Recept komt met inspiratie van beaufood.nl