35min
Diner, lunch
2 porties
Een simpel gerechtje dat je zowel als lunch als avondeten kan eten. Serveer met couscous of stokbrood/crostini.
Of als bijgerecht bij een frisse salade bijvoorbeeld.
Snij de tomaatjes in 2 of 4 partjes. Plet 3 teentjes knoflook. (schilletjes erom laten)
Doe de tomaatjes in een ovenschaal en voeg olijfolie, dikke eetlepel italiaanse kruiden, peper en zout toe. Roer door elkaar. Leg de geplette teentjes knoflook ertussen en leg de plak feta in het midden van de schaal.
(Zorg dat de tomaatjes er romdom liggen)
Het je geen italiaanse kruiden in huis? Een mix oregano en basilicum kan ook.
Bak de feta met tomaatjes in ongeveer 30 minuten op 200 graden. Haal de teentjes knoflook eruit, duw ze leeg en mix dit door de tomaatjes.
Serveer met couscous, stokbrood of een salade.