picture of food

Curry-bloemkool (bijgerecht)

30min

diner

2 porties

Ingrediƫnten

  • 1 bloemkool
  • 2 el gele currypasta
  • 4 el olijfolie
  • 1 limoen (geperst)
  • 60 gr tahin (sesampasta)
  • 1 el limoensap
  • 1 tl honing
  • 4-6 el water
  • evt drup sriracha

Overzicht

Groente extra lekker maken als bijgerecht. Dan is deze bloemkool met currydressing uit de oven een grote aanrader. 

Extra lekker met een dip gemaakt van sesampasta en limoen met honing. 

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Snij de bloemkool in roosjes. Pak een grote kom en meng daarin de olijfolie met currypasta, sap van 1/2 limoen. Roer goed door. Voeg de bloemkoolroosjes toe en schud goed door zodat alle roosjes goed bedekt zijn met de pasta. 
Verdeel de roostjes over de bakplaat en bak de bloemkool in 30 minuten gaar. 

 

Intussen maak je de tahindip. Meng de tahin met water, limoensap, honing tot een romige dip. Voeg extra water toe als de dip te dik is. 
Voor wat meer pit, voeg je nog wat sriracha toe en roer dit goed door. 

 

Serveer je bloemkool met de sesampasta-dip. 

 

Lekker met een gebakken kipfilet of vegaburger.