15min
lunch, avondeten
4 porties
Deze taboulésalade kun je prima bij je lunch of avondeten serveren als bijgerecht. Maar deze past ook goed als onderdeel van een mediteraanse borrelplank.
Doordat deze taboulé wordt gemaakt van quinoa, is deze ook geschikt voor mensen met een glutenintoleratie of -allergie.
Kook de quinoa volgens aanwijzing op de verpakking. Laat afkoelen en roer los met een vork.
Hak de peterselie en muntblaadjes fijn. Snij de tomaatjes in vieren. Snij het groen van de lente-ui in fijne ringetjes
Doe olijfolie, citroensap, knoflook (geperst) met zout en peper in een afsluitbaar bakje of potje en schud tot een egale dressing.
Doe de quinoa in een kom en voeg de gehakte kruiden, tomaat en lente-ui toe en roer door. Voeg nu de dressing tot en roer goed door.
Zet de kom tot gebruik in de koelkast.
Wil je de salade serveren bij een borrelplank? Maak er dan eens ingemaakte rode uien bij.
Hiervoor heb je nodig:
25 gram suiker, 180 ml rijstazijn, 120 ml heet water, 1/4 tl zout, 225 gram rode uien in dunnen ringen, 2,5 cm verse gember in dunne plakjes.
Doe suiker, azijn, water en zout in een pot en sluit af. Schud goed totdat alles is opgelost in het water.
Voeg de uienringen en plakjes gember toe. Zorg dat alles goed onder staat. Sluit de pot af en zet een paar uur in de koelkast. Hoe langer het staat, hoe lekkerder de uien worden.