picture of food

Sperziebonenstoof

20min

diner

4 porties

Ingrediƫnten

  • 750 sperziebonen (of vervangen door spruitjes)
  • 3 (rode)uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 1/2 eetlepel koriander
  • 1 1/2 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel gemalen fenegriek
  • snufje chilipoeder, snufje paprikapoeder
  • 200 gram tomatenpuree
  • 400 ml. kokosmelk
  • 250 kastanjechampginons of paddestoelenmix
  • zout/peper/tamari

Dieet

  • Koolhydraatarm
  • Vegan
  • Vegetarisch

Overzicht

Sperziebonen in een nieuw jasja. In plaats van koken of wokken, stoof je de sperziebonen in tomaten-kokosroom. 
Je kunt desgewenst wat rijst of quinoa toevoegen. 

Bereiding

was en breek de sperziebonen. Stoom of kook ze beetgaar en spoel af.
fruit de gesnipperde uien en knoflook in de olie. Doe de specerijen, tomatenpuree en kokosmelk erbij en laat een paar minuten pruttelen.

Doe de champignons en sperziebonen erbij. Laat even pruttelen. Proef of je nog wat van de ingrediënten wilt toevoegen.

serveer op een boekweitpannenoek of met quinoa.

Recept is afkomstig uit het boek: Alles draait om je hormonen, Rineke Dijkinga)