30min
Diner, lunch
2 porties
Comfortfood, lekker uit het vuistje. Makkelijk en gezond. Dat gaat over deze pita met geroosterde zoete aardappel en kikkererwten.
Wat heb je nodig:
400 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
1 blik kikkeren (groot blik) uitgelekt en afgespoeld
1 eetlepel ras el hanout
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie
grof zeezout
verse peper, gemalen
8 eetlepels dikke Griekse yoghurt of plantaardige kwark/yoghurt
2 eetlepels (vegan) mayonaise
duim verse gember, geraspt
4 pitabroodjes (groot) of 8 kleine pitabroodjes (volkoren)
250 gram verse, gesneden rode kool
komkommer in dunne plakjes
pittige rode saus (bijv. salsa-saus)
100 gram snoep/cherrytomaatjes
Verwarm de oven voor op 250 graden. Doe een vel bakpapier op je bakplaat. Leg hierover de blokjes aardappel en de kikkererwten. Bestrooi met de ras el hanout, 1 teen knoflook geperst en de olijfolie. Roer alles goed door elkaar. Bestrooi royaal met zout en peper. Het geheel mag wel wat pit hebben. Rooster in de oven ongeveer 25 minuten.
Meng intussen de Griekse yoghurt met de mayonaise, 1 teen knoflook uitgeperst en naar smaak zout en peper.
Snij de tomaat in parten, de komkommer in dunne plakjes. Doe de rode saus in een schaaltje. Rooster de pita broodjes volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snij het pita broodje open. Doe er royaal de yoghurt saus op en vul met de zoete aardappel/kikkererwten mix, en rode kool en komkommer en tomaat naar smaak. Top af met wat pittige rode saus.
Eet smakelijk
(bron: v'gan magazine, recept enigszins aangepast)