25min
tussendoortje
4 porties
Een cracker is lekker als tussendoortje en past ook prima bij je ontbijt of lunch. Maak ze eens zelf en laat je verrassen door de lekkere smaak.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Doe de helft van de zaden/noten in een hoge mengkom, met de kokosolie en het ei. Maal het fijn met een staafmixer. (of een keukenmachine)
Doe alles in een grote kom. Voeg de overige noten/zaden toe met wat zout en peper naar smaak. Maak hiervan een soort deegbal.
Leg de deegbal op een vel bakpapier. Leg er een vel bakpapier bovenop en rol uit met een deegroller tot een dikte van 3-4 mm.
Verwijder het bovenste vel bakpapier. Snij het deeg in vierkantjes of rechthoeken.
Leg het vel bakpapier met deeglap op een bakplaat en bak de crackers in 15-20 minuten in de oven. De crackers zijn klaar als ze lichtbruin zijn.
Laat de crackers goed afkoelen en maak ze dan los van elkaar.
variatie: je kunt naar smaak ook italiaanse kruiden, kerrie oid toevoegen naar smaak.
(recept uit: Oersterk eten, Richard de Leth)