picture of food

Kaas-ui kwarkbrood

45min

Lunch, ontbijt

5 porties

Ingrediƫnten

  • 250 gram kwark
  • 2 eieren
  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel tijm
  • peper, zout, olijfolie
  • extra nodig: bakblik/cakevorm, bakpapier

Dieet

  • Vegetarisch

Overzicht

In het weekend jezelf verwennen met dit kaas-ui brood. Net uit de oven als het nog lekker warm is beleggen met echte boter en een plakje kaas. Om je vingers bij af te likken. 

Bereiding

fruit de gesnipperde ui aan in de olijfolie en voeg tijm toe. Naar smaak wat zout en peper toevoegen. Laat afkoelen.

klop de eieren los met de kwark. Voeg de beide meelsoorten toe met het bakpoeder en meng tot een glad beslag. Voeg dan de uien en geraspte kaas toe.

Doe het bakpapier in het cakeblik. Giet het beslag in het blik.
Bak het brood 45 minuten in de oven op 175 graden.

Het brood is heerlijk om zo te eten, maar smaakt ook prima met wat roomboten en kaas.