15min
Diner, lunch
2 porties
Een snelle soep, met Hollandse groente in te hoofdrol
Een snelle soep, met Hollandse groente in te hoofdrol.
Tomaat, paprika en courgette zijn groentes die altijd te koop zijn en extra lekker zijn van Hollandse bodem.
Combineer deze drie en je krijgt een gezonde en voedzame soep.
Wat heb je nodig voor 2 porties:
1 courgette
2 rijpe tomaten
2 paprika's
1 dikke ui
1 teentje knoflook (optioneel)
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde rozemarijn
500 ml groentebouillon
creme fraiche en verse peterselie om je soep af te toppen.
Snij je groentes.
Fruit de ui (en knoflook) aan in wat olijf/kokosolie. Voeg de groentes toe en roer goed door. Strooi je kruiden erover en voeg de groentebouillon toe. Kook ongeveer 10-15 minuten.
Pureer je soep met de staafmixer.
Voor het serveren kun je nog wat creme fraiche en verse peterselie toevoegen.
Lekker met eigengemaakte bruschetta van cherry-tomaatjes