30min
diner
2 porties
Een vegetarische (en vegan), romige curry met linzen en kokosmelk. Zo lekker, en makkelijk te maken ook
Wat heb je nodig voor 2 personen:
1 dikke zoete aardappel, of 2 kleine
1 ui
100 gram rode linzen
1 groot blik kikkererwten
1 groot blik volvette kokosmelk
1 klein blikje tomatenpuree
1 bouillonblokje
2 kopjes rijst (zilvervlies of basmatirijst)
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kerrie
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel komijn
500 ml water
Kook 1/2 liter water en los het bouillonblokje erin op. Laat staan tot gebruik. Kook alvast een pan water voor de rijst. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Snij de ui in kleine stukjes. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng de kruiden door elkaar.
Fruit de ui in wat kokosolie. Voeg de blokjes aardappel toe en bak ongeveer 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en roer door elkaar, voeg ook de kruiden toe en meng het geheel goed. Voeg nu de kokosmelk en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Als het kookt, voeg je de linzen toe en roer goed door. Zet het vuur wat zachter en laat het geheel ongeveer 20 minuten koken. Roer regelmatig door. Als de aardappel gaar is, voeg je de kikkererwten toe en laat het geheel nog een paar minuten zachtjes op het vuur staan.
Serveer de curry met de rijst.