45min
diner
2 porties
Als je groente eens op een andere manier wilt klaarmaken en eten, maak er dan eens een hartige taart van. Zeker als je van het AVG-tje bent, doe eens gek en bereid de groente op een verrassende manier. Zoals in deze taart met geitenkaas en pesto.
Wat heb je nodig voor 2 personen:
8 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
200 gram broccoli in kleine roosjes
1/2 courgette in dunne plakjes
100 gram geitenkaas (rol) in plakjes gesneden
3 eetlepels havermout
bakje verse groene pesto (of maak het zelf)
1 ei, losgeklopt
eventueel wat honing
olijfolie
Oven 175 graden voorverwarmen
Bereidingstijd in de oven 40 minuten
Laat het bladerdeeg ontdooien. Maak een dikke bol van het deeg en maak er met een deegroller een rond vlak van.
Besmeer het deeg met de verse pesto, laat de buitenste rand leeg. Strooi de havermout erover.
Beleg de pesto en havermout volledig met courgette.
Doe de broccoli op de courgette, verdeel de geitenkaas erover en vouw de randen van het deeg naar elkaar toe. Besmeer de randen met het losgeklopte ei. Druppel wat olijfolie over de groente.
Doe de taart in een voorverwarmde oven, 175 graden. Bak de taart in 40 minuten gaar.
Schenk desgewenst wat honing over je taart.