30min
Diner, lunch
4 porties
Soms wil je je groente wel eens op een verrassende manier eten. Een plaattaart is dan een simpele creatieve oplossing.
Rode bieten zitten vol met foliumzuur, kalium, mangaan, koper, ijzer, vezels en magnesium. De rode kleurstoffen zijn krachtige antioxidanten. Bieten horen bij de rijkste bronnen van nitraat (stikstofoxide) dat een positieve werking heeft op onze aderen.
De zoete aardappel bevat ook veel vezels, ijzer, magnesium, kalium en een grote hoeveelheid vitamine A en C. De oranje variant is rijk aan beta-caroteen, een stof die door je lichaam wordt omgezet in vitamine A.
Heb je een stukje over? De volgende dag ook superlekker als lunch. Kan dan zowel koud als warm gegeten worden.
Laat de geitenkaas op tijd op kamertemperatuur komen. Dan smeert het makkelijker uit over je taartbodem.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Meng de geitenkaas met 3 dikke eetlepels italiaanse kruiden. Rol je bladerdeeg uit op de bakplaat. Besmeer de hele bodem met het geitenkaasmengsel. Voeg desgewenst wat zout en peper toe.
Schil en snij de zoete aardappel in dunne plakken. Snij de biet in plakken en snij ook de rode uien in ringen.
Beleg de taartbodem dakpansgewijs met een rij aardappel, rij bieten en een rij ui-ringen. Herhaal dit tot de hele taartbodem volledig is bedekt.
Bestrooi met zout en peper.
Bak 15 minuten in de oven. Brokkel de helft van de feta erover en bak nog 10 minuten.
Voor het serveren, verdeel je de rest van de feta over je taart.