30min
lunch, avondeten
4 porties
Soms maak je een soep en weet je al bij voorbaat dat het lekker gaat zijn. Zo ook met deze. En wat zeg ik, het overtrof al mijn verwachtingen.
Pittig gekruid en een lekkere bite door de linzen en kleine blokjes groente.
(recept komt uit het boek: Vegetarisch, van Project Gezond)
Snij van beide paprika's 1/4 af en bewaar. Snij ook 100 gr van de courgette af en bewaar.
Snij de rest in stukken. Snipper de ui en knoflook. Snij de zoete aardappel in blokjes.
Verhit wat olie in een soeppan en fruit aan. Voeg de ras el hanout toe en roer door. Doe nu de blokjes zoete aardappel in de pan en bak even aan.
Doe de stukken paprika en courgette in de pan en schenk de bouillon erbij. Roer door en breng aan de kook. Zet het vuur middelhoog en kook ongeveer 15 minuten.
Snipper intussen de achtergehouden paprika en courgette in hele kleine blokjes.
Voeg de room en een snuf chilipeper toe en pureer de soep. Voeg naar smaak wat limoensap toe.
Voeg nu de gesnipperdde groente toe en kook 5 minuten zachtjes mee. Voeg nu de linzen toe en verwarm even kort door. Hierdoor blijft de bite van de linzen en gesnipperde groente behouden.