50min
diner
4 porties
Een verwarmende curry op bais van linzen en veel groente. Lekker met flatbread.
Linzen bevatten gezonde koolhydraten en leveren je volop energie. Ook zijn linzen een plantaardige bron van eiwitten. Linzen bevatten veel vezels, wat goed is voor je darmen.
Snipper de ui en knoflook. Schil de winterwortel en snij in blokjes. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Schil de gember en snij het zo fijn mogelijk.
Haal de blaadjes van de koriander. Hak de steeltjes fijn en scheur de blaadjes grof. Bewaar de blaadjes voor de garnering.
Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de noflook, gemalen, gemalen koriander en curry madras toe.
Spoel de linzen af met koud water.
Voeg de linzen, tomatenblokjes plus sap, de koriandersteeltjes, aardappels en heet water toe aan het uimengsel.
Zet het vuur lager en kook in 30 minuten gaar met het deksel op de pan. Na 15 minuten voeg je de wortel toe. Schep af en toe om.
Serveer je curry in een kom met koriander. Eventueel kun je er flatbread bij eten.
(gebaseerd op een recept uit de Allerhande)