picture of food

Makkelijke traybake vol groente

45min

diner

2 porties

Ingrediƫnten

  • 300 gr gnocchi
  • 1 courgette
  • 350 gram broccoli
  • 250 gram romatomaatjes (of andere zoetje tomaatjes)
  • 200 gram kippedijfilet
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 50 gram roomboter
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 takjes verse salie, blaadjes grof gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie
  • 75 gram geraspte geitenkaas of parmezaansekaas (beide door elkaar is ook heerlijk)

Overzicht

Heb je weinig tijd maar wil je wel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten? Maak dan een traybake. Supersimpel, alle groente, kruiden, vlees etc op een bakplaat en de oven doet het werk. 

Intussen heb jij dan tijd om nog wat anders te doen ;-) 

Bereiding

Verwarm je oven voor op 200 graden. 

Snij de broccoli en courgette in kleine stukjes. Doe de groente in een grote kom en voeg de gnocchi toe. Voeg royaal olijfolie toe, en zout en peper naar smaak. Hussel door en leg op een bakplaat. (tip: let een vel bakpapier op je bakplaat) 

Maak in het midden van de groente ruimte voor je kippedijen. Kruid de dijen met gerookte paprikapoeder, zout en peper en leg in het midden van de groente. 
Verdeel de tomaatjes over je bakplaat en zet in de oven voor 30 minuten. 

 

Haal de bakplaat eruit en bestrooi met de geraspte kaas. Zet nog even terug in de oven voor  minuten, zodat de kaas lekker kan smelten. 

(Je kunt kiezen voor geraspte geitenkaas of parmezaanse kaas. Ik heb een mix van beide kazen gebruikt en vond die combinatie heerlijk) 

Maak intussen de salieboter. Smelt de boter, voeg de knoflook en gehakte blaadjes salie toe en bak kort. 

Schep lekker op je bord en giet naar smaak salieboter erover. 

 

(dit recept is gebaseerd op een recept van beaufood)