picture of food

Smoothie met mango en frambozen

10min

ontbijt, tussendoortje

2 porties

Ingrediƫnten

  • handvol framboos
  • 1 banaan
  • 2 eetlepels havermout
  • 3 eetlepels (plantaardige) melk
  • 1 theelepel chiazaad
  • 1/2 mango (0f 80 gr diepvriesmango)
  • 2 eetlepels water
  • toppings naar eigen keus

Overzicht

Het oog wil ook wat. En een mooi opgemaakt gerechtje is toch een stuk leuker om voor jezelf klaar te maken. Eten mag een feestje zijn. 

 

Deze smoothie die is opgebouwd uit 2 lagen is niet alleen simpel te maken, maar ook nog eens heel lekker. Een fris zomers gerechtje. Je kunt het eten als (licht) ontbijt maar ook als tussendoortje. 

 

 

Bereiding

Doe de framboos met banaan, havermout en (plantaardige) melk in de blender en mix. 

Doe in een schaaltje en mix het chiazaad erdoor. Zet afgedekt in de koelkast tot de volgende ochtend. 

Was je blender. Voeg de mango en 3 eetlepels water toe en mix tot een romige en lobbige mangopuree. Doe in een afgesloten bakje en bewaar in de koelkast. 

De volgende ochtend pak je een glas. Doe onderin de laag framboos en daarboven een laag mango. 

Top naar smaak af. 

(geïnspireerd op een recept van Living the green life)